Malwarebytes installation error

I went to install Malwarebytes on my desktop computer but got a weird installation error message; “mbam.exe – Unable To Locate Component.  This application has failed to start because MSVBVM60.DLL was not found. Re-installing the application may fix the problem.”

I tried downloading another copy of Malwarebytes and re-installing it, thinking I got a bad file, but I just got the same error.  Doing a quick google search led me to the bleepingcomputer.com forum.  I guess that error means that visual basic is damaged.  How it got damaged is beyond me, but it’s a pretty easy solution.  Be sure to uninstall Malwarebytes first.  Then all you have to do is download and install service pack 6 for visual basic 6.0.  Install Mbam again after that is finished.  *Poof*, all fixed.

  1. #1 by Anonymous on October 24, 2013 - 10:43 AM

    GRazie davvero utile

  2. #2 by Tam on August 16, 2011 - 3:53 PM

    THANK YOU!! This was driving me crazy! Got the same error message on HijackThis as well.

  3. #3 by Ryan on February 24, 2011 - 12:27 AM

    FINALLY got it to work. You would think such a popular and highly recommended program would work properly. Thanks for the help.

  4. #4 by Lowell on December 15, 2010 - 1:07 PM

    Thanks. Worked great!

  5. #5 by Alex on October 8, 2010 - 1:02 PM

    It worked. Thanks 🙂

  6. #6 by geovanni on August 17, 2010 - 5:27 PM

    sry link is here for the dll file needed

    http://www.dll-files.com/pop.php?dll=msvbvm60

  7. #7 by geovanni on August 17, 2010 - 5:26 PM

    easy for those that this method did not work where this here should .. easy just download the msvbvm60.ddl from here and once downloaded extract it to the file designated , example:extract to c;___/___/malwarebytes .. where ever u have malwatebyte s folder and then its fixed

    • #8 by jen3ral on August 17, 2010 - 5:53 PM

      Awesome, thanks 🙂

  8. #9 by Anonymous on July 24, 2010 - 1:52 AM

    It did not fix the problem for me either unfortuneatly!! But thanks for your input.

  9. #10 by Wesley on July 13, 2010 - 3:26 PM

    The solution worked for me! THanks!

  10. #11 by Malwarebytes Zealot on December 14, 2009 - 6:18 PM

    thank you for the fix – I got the same problem today, but somehow I think it was related to a failed installation of the runtime by an old abandonware game.

  11. #12 by Mike on July 2, 2009 - 9:07 AM

    Thanks for the tip. I had the same problem, and your fix worked.

    • #13 by Anonymous on November 11, 2009 - 10:32 PM

      Didn’t help the problem

      • #14 by jen3ral on November 12, 2009 - 9:22 AM

        Did you get the exact same error? I’m not sure if OS would make a difference, but this happened in XP for me.

  1. go now

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: